"Az Egyeki Manók Tánccsoport és az ETKIKI Irodalmi Színpad új előadásaihoz szükséges eszközfejlesztésekre" című pályázat - Tárkányi Béla Könyvtár és Müvelödési Ház

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

"Az Egyeki Manók Tánccsoport és az ETKIKI Irodalmi Színpad új előadásaihoz szükséges eszközfejlesztésekre" című pályázat

 
 
 

EGYEKI MANÓK TÁNCCSOPORT


2011. nyarán a testvérvárosi tánc tábor alkalmával fekete latinos ruhában táncoltak a fellépők a búcsúesten, a Gálán. A Manóktól az est után csak azt hallottam, hogy ők olyan fekete ruhát szeretnének. Nem sokkal később olvastam a Nemzeti Kulturális Alap pályázati felhívását. Nagyon örültünk a lehetőségnek.
Nagy öröm volt a gyerekek körében, amikor megtudták, hogy a tánccsoportjuk támogatást nyert fellépő ruhára a Nemzeti Kulturális Alaptól. Afric Simone: Hafanana című zenéjét választottuk a ruhához. De mivel vegyes korosztály a csapatunk, a kisebbeknek más - lassúbb ütemű - zenét kellett keresnünk. Így esett a választás a Csicsi: Guantanamera című számra.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával így, 20 db fekete latinos ruhát varrattunk és 20 db harisnyát vásároltunk hozzá.  Az új ruha bemutatása az ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola jótékonysági bálján volt, március 3-án. Nagy izgalommal készültek a lányok erre az eseményre. Két hiányzónk volt.  Kb. 160 fő vett részt ezen az eseményen, köztük szülők, tanárok. Természetesen, mint minden alkalommal, a bálon is elhangzott, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szereztük be a fellépő ruhákat. A műsor után óvó nénik, tanár nénik gratuláltak a lányoknak.
Az őszi Hajdú Bihar Megyei Moderntánc Találkozóra is ezt a produkciót tervezzük bemutatni. Tavaly ezen a megmérettetésen ezüstminősítést kapott a csapat. Ez nagyon fontos program volt a csapat életében, hiszen ez volt az első alkalom, amikor zsűri előtt táncoltak. Szeretnénk az ezüstminősítést megtartani vagy aranyra javítani. Az idén majd, ebben a szép, latinos fekete ruhában fognak a zsűri elé lépni.Fellépés előtt - örülnek a Manók az új ruhának
Fellépés az iskola bálon

Következő fellépésük az Esélyegyenlőségi napon volt április 6-án, az Egyeki fiatalok zenés, táncos műsorában. Ez a program szintén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg "Nem sajnálni, segíteni" címmel. Annyira nagy sikerük volt, hogy visszatapsolták őket. Nemrég készítettünk egy videót a Szevasz! Tavasz! című pályázatra. Szintén ebben a latinos ruhában. A helyi Sportpályán foci meccs félidőben volt a felvétel. A Shakira: Waka-waka zenéjére táncoltak, a pálya közepén. Ha a zsűri arra érdemesnek tartja a produkciót, akkor a Kémhatás című filmbe bekerül a videónk. Nagy izgalommal várjuk az eredményt.Az idén több lehetőségük is lesz még szerepelni:

  • Egyeki Vigasság - június 30.

  • Tiszafüredi Halas Napok - Július 13

  • Tiszacsege - Napok augusztus 4.

  • Egyek-Tiszadorogma Kompkikötő - Vesszős-Nap - augusztus 20.

  • Egyek-Étterem Jótékonysági Sport-bál -  szeptember

  • Balmazújváros - Hajdú-Bihar Megyei Moderntánc Találkozó - október

  • Egyek – Könyves Vasárnap - Könyvtár előtere - október 14.

  • Egyek- Étterem - Idősek karácsonya - Önkormányzat szervezésében

  • Egyek- Étterem - Idősek karácsonya  -  Tevékeny Szeretet Szolgálat szervezésében


Összességében elmondhatom, hogy a támogatás segítségével, sokkal magabiztosabban szerepelnek a lányok. Ők ezt a ruhát egyfajta jutalomnak élik meg és nagyon büszkén viselik.

A közös táncpróbák alatt megtanulják, hogy mi is az a csapatmunka, figyelnek egymásra. Ha kell, segítik egymást: akinek nehezebben megy egy-egy lépés betanulása, annak többen is segítenek. Fejlődik: a kitartásuk, alkalmazkodó képességük, javul az állóképességük, testtartásuk, koncentráló képességük.
Jövőre lesz 5 éves az Egyeki Manók Tánccsoport. Szeretnénk méltón megünnepelni, meghívjuk azokat a Manókat is, akik már kinőtték a csoportot, és természetesen a szülőket is. Minden eddigi műsorunkból előadnak majd egy kis részletet.
Több szülő is megkeres minket, azzal a kéréssel, hogy szeretnék a kislányukat "beíratni" az Egyeki Manók Tánccsoportba. Ez mindenképp a munkánk sikerét jelenti.

Köszönjük!

Kovácsné Mucza Judit
Könyvtáros
Egyeki Manók Tánccsoport vezetője

 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz