Újdonság 2015 március - Tárkányi Béla Könyvtár és Müvelödési Ház

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Újdonság 2015 március

 

Stephen King
A Setét Torony 1-3

Stephen King, a thriller koronázatlan királya ezúttal a fantasy birodalmában kalandozik.
A harcos főhőse Roland vitéz, ez az eleinte múlt és jövő nélküli férfi, saját világának-civilizációjának utolsó képviselője. Végtelen sivatagokon, lepusztult településeken át, elkorcsosult emberekkel, mutánsokkal megküzdve követi-üldözi ellenségét, a feketébe öltözött embert. Útjukat vér és pusztulás jelzi.
Ki a feketébe öltözött ember, ez a titkok ismerője, alakját váltogató varázsló? Netán maga a Sátán? E kérdésekre választ talál, Kedves Olvasó, ha végigizgulja Roland megpróbáltatásait, szerelmeit, kalandjait az összes köteten át, hogy végül a Setét Toronyban fény derüljön minden rejtélyre, s tán a Jó és a Gonosz örök párharca is eldől.

 

Eric Christiansen
Vikingek


A vikingekről szinte mindenki hallott már életében, és feltehetően sok minden, amit tudunk vagy tudni vélünk, az a fikciókból, regényekből és filmekből ered.
A gazdaság, a társadalmi szokások, az egyéni- és a csoport öntudat vizsgálata után az északi népek fő tevékenységeivel: a háborúval, a munkával, a vándorlással és a letelepedéssel foglalkozik. Az utolsó három fejezet a vikingek múltról és jövőről alkotott elképzeléseit igyekszik elénk tárni, hogy mindezek segítségével megérthessük a kor emberének gondolkodásmódját és viselkedési szokásait. Könyvünk a legújabb kutatásokat foglalja össze a skandináv népekről, olyan szempontok köré szerveződve (politika, háború stb.), ami érdekes lehet laikusoknak és szakembereknek egyaránt.

 

Stephen King
Minden Sötét, Csillag Sehol


Stephen King új kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás. A kisváros King rajongóinak a Végítélet című regényből már ismerős lehet: az abban szereplő Abigail anya itt lakott, és az Az című regényben felnőttkorában Ben Hanscom költözik ugyanide. Az 1922 mesterien adagolja a feszültséget, a szörnyű események és a gyarló központi figura sajátos, olykor komikus beszédfordulatai egyszerre rettentő és szórakoztató kontrasztban állnak. A dagadt sofőr története újabb és újabb váratlan csavarokat tartogat itt egy zárkózott írónő vidéki felolvasóestje adja az apropót a horrorisztikus kifejlethez. nem véletlen, hogy a már élő klasszikusnak számító King új kötete Bram Stoker-díjat kapott.

 

Koszó József
Az Ezredforduló Háza


Az ezredforduló utolsó tíz évének házaiból, építészeti szokásaiból mutat be ízelítőül példákat a trendeknek megfelelően. Könyvünk sok hasznos tanáccsal is szolgálhat az igényeset és
esztétikusat kedvelőknek, segít a szép, jó és egészséges otthon iránt fogékony laikusoknak, az építtetőknek, de még a gyakorló építészeknek is a szebbnél szebb példákkal, továbbá a szakmai kötelezettségek és ajánlások ismertetésével.

 

Koszó József
Pincétől A Padlásig


Tizenhárom kötetre tervezett sorozatunk legújabb darabja, a Pincétől a padlásig az eddigi gyakorlattal ellentétben nem egyetlen építészeti témát jár körül, hanem a házon elvégzendő összes teendőhöz ad hasznos útmutatást. Segítséget nyújt mindenkinek, hogy szép, egészséges és korszerű otthont teremthessen magának, akár szűkös anyagi keretek között is. Akárcsak a sorozat többi tagja, a Pincétől a padlásig is igen gazdagon illusztrált, igényes kivitelű kötet. A bőséges fotó- és ábraanyag mintául szolgálhat vagy ötleteket adhat az egyedi elképzelések megvalósításához, ezért éppúgy haszonnal forgathatják az építészek, mint a laikusok.

 

Koszó József
Európa Házak


A kortárs európai építészetet bemutató sorozat negyedik darabját tarthatja kezében az olvasó. Ezen belül főként házakat, lakásokat mutat be a szerző, de megismerkedhetünk jó pár középülettel is. A témához kapcsolódó általános bevezetőt követően színes képeken tanulmányozhatjuk az építmények külső frontját és belső szerkezetét is több szögből, illetve megtaláljuk alaprajzukat is.

 

Koszó József
Családi Ház


Könyvsorozatunk eddigi nyolc kötete az előző tizenkét év alatt jelent meg, az igényekhez igazodva. Sorrendjük a házépítés általános megvalósítási ütemtervét követi. Az új kötet új fejezetet nyit a sorozatban: a MINŐSÉGI HÁZ témakörét, ezen belül is a "láthatatlan minőséget" veszi górcső alá, az igényesség jegyében. Mottóként dr. Petró Bálint építésztanár szavait idézzük:
"Az eltakart szerkezetekre is szükség van." "Nem az a baj az emberekkel, hogy keveset tudnak, hanem az, hogy sok mindent tudnak, ami nem úgy van." Sajnos sokak számára a "minőség" szó csak egyetlen fokot jelent a műszaki tartalom "hosszú lépcsősorából", pedig valójában a jót, a legjobbat kell értenünk rajta.

 

További új könyveink:

 
 

Ifjusági irodalom:
Benedek Elek meséi 4 kötetbe
n
Cicc könyvek 4 kötete
Mészöly Miklós: Pipiske és a fűszál
Otfried Preubler: Torzonborz a rabló
Vidra Gabriella: A fekete kő titka
Kertész Erzsébet: Négylevelű lóhere
Jean Webster: Erre csak Patty képes
Turbuly Lilla: Kosársuli
Éléonore Cannone: Családcsere
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Sohonyai Edit: Kockacukor
Nyulász Péter: Ciprián
Peti, Ida és Picuri
Lengyel regék és mondák

Felnőtt irodalom:
Nyírő József: Néma küzdelem
                   Az én népem
Méhes György: Emmi
                      Egyetlenem
Jeffrey Archer: A negyedik rend
                      Majd az idő eldönti
Harrison Fawcett: A katedrális 1-4.
Terry Deary: A Tudor-ház krónikája
Margit Sandemo: Az elfeledett királynő
Anna Pietri: A Napkirály kémnője
Barbara Wood 4 új könyve
Dean Koontz regények 5 új kötete
Aliens sorozat 7 kötete
Anne Rice vámpírtörténeteinek 5 kötete
Lilian Verner-Bonds: Színgyógyászat
Nigella Lawson: Nigella falatozója 1-2.

 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz