Könyvtár hírek 5. - Tárkányi Béla Könyvtár és Müvelödési Ház

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Könyvtár hírek 5.

KÖNYVTÁR HÍREK


A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága - "Közművelődési célú képzőművészeti alkotó táborok, honismereti táborok, kulturális programok, közművelődési rendezvények, valamint országos, regionális, megyei vagy kistérségi szintű eseményen való részvétel támogatása 2015. évben" "Hagyományőrző tábor az Egyeki Tájházban" című pályázatunkat támogatásra méltónak ítélte.  Elnyert összeg: 40.000.-Ft.


 
Gyermeknap a könyvtárban 2015. május 31-én
Vasárnap 9.00 órától 16.00 óráig


A programokból: Aszfaltrajz verseny, kézműves foglalkozások, arcfestés, ügyességi játékok...
Mindenkit szeretettel várunk.


 
Tájházak Napja az Egyeki Tájházban
2015. április 25.


A Tájházak Napja alkalmából kézműves foglalkozásokkal és tárlatvezetésekkel kedveskedtünk a hozzánk betérőknek.
Tárlatvezetéssel nem tartottuk magunkat az óránkénti beosztáshoz, hanem amikor csak kívánták végig vezettük az érdeklődőket tájházunkon, egyforma lelkesedéssel akár 4-5 évesről, akár 80 éves látogatóról volt is szó.
A kézműves foglalkozások közül talán a legkedveltebb ezen a napon a gyöngyfűzés volt, ahol egész nap folyamatosan foglalt volt minden hely.
A többi foglalkozásnál is folyamatos volt a látogatottság.
A fonaltechnikánál nyakláncokat, karkötőket, hajdíszeket és kitűzőket készítettek a gyerekek.
A hímzésnél volt aki reggeltől-estig szorgalmasan dolgozott és el is készült egy szép kis ajándék édesanyjának a közelgő anyák napjára. A helyzet érdekessége számomra az volt, hogy ez a szorgalmas gyerek egy fiú volt.
A kosárfonást pedig-náddal szintén sokan ki próbálták több-kevesebb sikerrel, kitartással. Itt is születtek szép munkák ajándékul az édesanyáknak.
A horgolás tanulás lehetőségével pedig inkább a gyerekeket kísérő anyukák éltek. A legügyesebb anyuka készített magának kitűzőt, övet és nyakláncot is.
A népi játékoknak is sikere volt mint mindig.
Egész nap akadt gazdája a gólyalábaknak és a tandem sínek is, de a legsikeresebb mégis a kakaslövés volt, ahol egész nap nem csökkent a sorban állók száma.
Délben kacsa
- liba zsíros kenyeret szolgáltunk fel lila hagymával és uborkával az éhes siserehadnak.
Délután a kis néptáncos csoportunk mutatta be műsorát, majd a jelenlévők is beállhattak egy kis közös táncolásra. Itt a felnőttek és a kisebb gyerekek voltak a bátrak, akik együtt táncoltak a néptáncosokkal.
Késő délután a jelenlévőket almával kínáltuk és azzal a kellemes érzéssel zártuk be a rendezvényt, hogy újra egy kellemes és hasznos napot  tölthettünk el egymással és a látogatókkal.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz